Auteur Topic: James 'Jay' Stuart Webster  (gelezen 1386 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jay

 • Congiërge
 • No-Maj
 • *
 • Berichten: 6
  • Bekijk profiel
James 'Jay' Stuart Webster
« Gepost op: juni 08, 2019, 02:28:58 am »
Algemeen:[/u]

Volledige naam: Jamey “Jay” Marten Stuart Webster
Geboortedatum: 1 mei 1876
Leeftijd: 44
Bloedlijn: Dreuzel

Rijkdom: Gemiddeld
Gedrag: Goed. Jay is een gemoedelijke man, die zijn familie voorop stelt.

Familie:
Vader: Marcus Stuart Webster†
Moeder: Cornelia Stuart Webster - Brennan† (1 mei 1876)

Vrouw: Zihna(betekenis: Spint) Chipewyan Stuart Webster-Begay† (31 december 1879 – 22 januari 1918). Zihna stamt af van de Cherokee Indianenstam, en komt uit een bloedlijn van medicijn mannen en vrouwen. Zihna is in 1918 overleden aan de Spaanse Griep, tijdens een van de eerste uitbraakgolven. Ze heeft de opleiding tot Heler gevolgd, maar is door haar afkomst Medicijnvrouw en Traditionele Heelster van beroep, ze grijpt vaak terug op de dingen die van generatie op generatie geleerd heeft. Zihna is afgestudeerd van Ilvermorny als studente uit Horned Serpent
Dochter: Charlotte Cha’risa(betekenis: Eland) Stuart Webster, 8 mei 1896. Charlotte is een echte spring in het veld, die graag haar moeder wil opvolgen als Medicijnvrouw. Charlotte wordt altijd Cha’risa genoemd omdat ze dit graag wil. Afgestudeerd als studente uit Horned Serpent.
Zoon: Jimmy Jacy(betekenins: Maan) Stuart Webster, 1 april 1897. Jimmy is vlak voor twaalf uur in de nacht geboren, waardoor hij nog steeds op 1 april geboren is. Hij heeft zijn tweede naam Jacy te danken aan het feit dat de dag erna de nieuwe maan aan de hemel stond. Jimmy is geboren zonder magie. Hij woont net binnen de poort van het Ilvermorny terrein in een klein poortwachtershuisje, hij is momenteel timmerman, een vak dat hij geleerd heeft van zijn vader, die het weer van zijn vader geleerd heeft. Jay, Jimmy’s vader is hem nu aan het klaarstomen om later zijn taken als Congiërge en Terreinknecht over te nemen.
Zoon: Kol Kuckunniwi(betekenis: Wolf) Stuart Webster, 28 oktober 1900. Kol is beschermend tegenover zijn broertje en zussen, daarnaast is Kol ook een geboren leider en neemt altijd de leiding ook als dit niet nodig is. Afgestudeerd als student uit Wampus.
Zoontje: Elijah Enapay(betekenis: De Dappere) Stuart Webster, 8 april 1905. Elijah, wordt altijd Eli genoemt. Elijah komt altijd op voor de minder bedeelden of degenen die gepest worden. Dat Elijah een echte heer zou worden in zijn volwassen leven, was al duidelijk toen hij nog een kind was. Elijah is het evenbeeld van zijn oudere zus, Cha’risa. Vertoefd zijn schooltijd bij Horned Serpent.
Dochtertje: Yasmine Yazhi(betekenis: Kleintje) Stuart Webster, 18 september 1907. Yasmine is erg klein voor haar leeftijd en is dan ook altijd een stuk kleiner geweest dan haar leeftijdsgenootjes. Yasmine is heel erg creatief en kan ontzettend goed tekenen en schilderen. Yasmine is qua uiterlijk het evenbeeld van haar oudere broer Kol. Vertoefd haar schooltijd bij Thunderbird.
Zoontje: Enzo Etu(betekenis: Zon) Stuart Webster, 28 december  1915. Enzo heeft zijn tweede naam te danken aan het feit dat hij het eerste kind is na een gat van acht jaar, waardoor Zihna dacht dat zij geen kinderen meer kon krijgen, hij was dus het lichtpuntje op de dag, wat Zihna deed denken aan de zon in de wintermaanden. Enzo toonde zijn eerste magische trekjes vlak nadat Damon geboren werd, doordat hij zo blij was dat hij een broertje gekregen had liet hij confetti naar beneden dwarrelen in huis.
Zoontje: Damon Demothi(betekenis: Praat Wanneer Hij Wandelt), 20 oktober  1916. Damon heeft zijn tweede naam te danken aan het feit dat hij schreeuwend en krijsend ter wereld kwam, en doet nu als vier jarige nog steeds zijn tweede naam eer aan, doordat hij constant praat als hij aan de wandel is. Damon heeft nog geen magische trekjes getoond.
Dochtertje: Hailey Huyana(betekenis: Vallende Regen) Stuart Webster† (15 januari 1918 – 10 maart 1918). Hailey is het jongste Stuart Webster telg. Ze werd geboren als een rustige baby, tot de Spaanse Griep de baby te pakken kreeg. Hailey is drie maanden na haar geboorte dan ook overleden aan de Spaanse Griep.
Overige familie:[/i]
Schoonzus: Wynona(betekenis: Eerst Geborene) Choctaw Sikyahonaw-Begay† (31 december 1879 – 5 januari 1917). Wynona heeft haar naam te danken aan het feit dat zij de eerst geborene is van de tweeling zussen, helaas kwam Wynona in 1917 om het leven na een auto ongeluk, samen met haar man Wokaihwokomas. Wynona studeerde net als haar zus op Ilvermorny, daar zat zij in de afdeling Wampus.
Schoonbroer: Wokaihwokomas(betekenis: Witte Antilope) Tahmelapachme(betekenis: Dof Mes) Sikyahonaw† (1 januari 1877- 5 januari 1917). Wokaihwokomas was een goede man, die goed voor zijn vrouw en kinderen zorgde, helaas liet hij het leven, na een auto ongeluk, samen met zijn vrouw Wynona. Wokaihwokomas studeerde net als zijn vrouw en schoonzus op Ilvermorny, hij leerde zijn vrouw kennen doordat zij dezelfde afdeling deelden, namelijk Wampus.
Neefje: Sahkonteic(betekenis: Witte Adelaar) Chavatangakwunua(betekenis: Regenboog) Sikyahonaw 2 mei 1906. Sahkonteic heeft zijn namen te danken aan het feit dat zijn vader en moeder vlak voor zijn geboorte een witte Adelaar langs een regenboog zagen vliegen. Sahkonteic is geboren zonder magie(een snul), waardoor Jay zijn neefje beter begrijpt dan zijn eigen kinderen die allemaal magisch zijn. Sahkonteic is net als zijn zusjes door Jay en Zihna in huis genomen nadat hun ouders overleden zijn na een auto ongeluk.  Jay noem Sahkonteic altijd Cha, omdat hij dit makkelijker vind.
Nichtje:  Quanah(betekenis: Geurig) Adahy(betekenis: Leeft In Het Bos) Sikyahonaw 3 augustus 1910. Quanah heeft haar namen te danken aan het feit dat haar moeder vlak voor haar geboorte door het bos wandelde en een open vlakte tegen kwam waar allemaal geurige bloemen te vinden waren. Quanah is net als haar broer en zusje na het overlijden van haar ouders door Zihna en Jay geadopteerd en is net als haar ouders en tante magisch, waardoor Jay moeite heeft om haar te begrijpen. Jay heeft met Quanah’s naam minder moeite om deze uit te spreken en dus noemt hij haar gewoon Quanah.
Nichtje: Teetonka(betekenis: Praat Teveel) Kajika(betekenis: Loopt Geluidloos) Sikyahonaw 4 november 1916. Teetonka is de jongste van het stel en van haar is nog niet bekend of zij net als haar broer een snul is of magisch net als haar zus, ouders en tante. Ook zij is door Zihna en Jay geadopteerd en kan het heel goed vinden met haar neef Damon, ze zouden bijna een tweeling kunnen zijn. Jay noemt Teetonka, Thee, omdat hij haar naam erg moeilijk vind om uit te spreken. Ze heeft haar namen te danken aan het feit dat ze ontzettend veel brabbelt, maar tegelijkertijd geluidloos rond loopt en daarmee zo nu en dan Jay de stuipen op het lijf jaagt.

Achtergrond:
Jay’s vader, Marcus was de oudste zoon van de vroegere tereinknecht en tevens congiërge op Ilvermorny. Marcus is de achtste oudste zoon van de oudste broer van James Sterward, een van de stichters van Ilvermorny. Marcus en Cornelia hebben elkaar ontmoet in haar laatste jaar op Ilvermorny, zij studeerde daar in de afdeling Pukwudgie en had een bijzondere band met de Pukwudgie genaamd William. Doordat zij zo’n bijzondere band met William had lette Marcus meer op haar. Cornelia had eerst haar bedenkingen bij een no-maj, maar toen ze Marcus beter leerde kennen was ze verkocht en was hun relatie al snel een feit. Nadat ze afgestudeerd was trouwde het paar al snel en een aantal jaar later werd Jay geboren, helaas overleed Cornelia op het kraambed, en veranderde Marcus in een soort van kluizenaar die enkel nog maar op Ilvermorny verbleef, tenzij het vakantie was, dan verbleef hij in het huidige huis waar Jay nu in woont vlak bij de school. Vreemd genoeg was elke oudste zoon tot aan Jay’s generatie magie vrij.

Jay leert Zihna kennen op haar eerste dag op Ilvermorny, ze ontwikkelden een goede vriendschap en hij was erg geboeid door haar Indiaanse afkomst, iets dat Zihna’s hart veroverde. Enige tijd na haar opleiding trouwen ze, een huwelijksvoltrekking door een sjamaan en starten ze een gezin. Op volwassen leeftijd leven ze samen voor een tijdje bij de Indianen, bij Zihna’s familie. Zodra het eerste kind zich aandient, keren ze terug naar Ilvermorny, om daar weer in het huisje te gaan wonen dat zijn inmiddels overleden vader bezat. Het gezin groeit, met opnieuw de oudste zoon die zonder magie geboren wordt, in tegenstelling tot zijn oudere zus en jongere broertjes en zusjes, maar dan slaat het eerste noodlot toe, zijn schoonbroer en schoonzus komen te overlijden nadat ze in een botsing terecht komen, waardoor de auto rondtolde en te water raakte, Wynona was opslag dood, en haar man zwaargewond, maar wilde blijven zoeken maar overleed later aan zijn verwondingen doordat hij geen medische zorg kreeg. Jay en Zihna hoefden er niet lang over na te denken en namen de drie kinderen van zijn schoonbroer en schoonzus onder hun hoede.

Begin 1918 sloeg wederom het noodlot toe, Zihna was zwanger van hun jongste dochtertje en tegen het einde van haar zwangerschap vertoonde ze al symptomen van de Spaanse griep. Ondanks de magische kennis en die van de medicijnvrouwen van de stam van Zihna overleed Zihna een week na de geboorte van Hailey, drie maanden later overleed na lang vechten ook zijn pasgeboren dochtertje Hailey.

Ondanks alles bleef Jay zijn taak goed volhouden, en had hij de kinderen tijdelijk naar zijn schoonouders gestuurd.

Na de Spaanse griep had het schoolbestuur overleg gehad met verschillende andere schoolbesturen, waaronder ene heer Gilleen die de tovenaarsschool in Engeland vertegenwoordigde, waardoor er nu twee jaar na de Spaanse griep een doorstart is op Ilvermorny, de Engelse toverschool zou versterking sturen. Wie had verwacht dat deze Engelse school twee dames ter versterking zou sturen?

Toverstok: Witte eik met een kern van weerwolfhaar en is 25,5 cm lang.
Uiterlijk: Jay heeft donkerblond tot blond haar, dit is afhankelijk van de lichtval en het weer. Hij heeft blauwe ogen en is ongeveer 1.80m. Hij heeft een slank postuur. Zijn kleding lijkt op de kleding die de indianen dragen, hij draagt vrijwel altijd een tomahawk bij zich.
Huisdier: Een Nothern Inuit Dog(Direwolf), genaamd Pup, daar ze het niet eens werden over een naam voor het diertje, toen er eindelijk overeenstemming was voor de naam Bowie, was het kwaad al geschied en werd Bowie veranderd naar Pup.
idd
Innerlijk:
Jay is een echte familieman die introvert is, maar snapt daar en tegen de tovenaarswereld niet altijd even goed. Naast dat hij een geboren kok is, is hij ook erg onhandig en maakt soms een behoorlijke bende van de keuken doordat er weer eens een pan uit zijn handen valt, wat hem dan weer irriteerd omdat zijn gerecht daardoor niet perfect is, daar hij een perfectionist is en alles perfect moet zijn naar zijn mening.

Goede eigenschappen:
Minimaal 3, maximaal 5.
 • Familieman.
 • Introvert.
 • Geboren Kok.
Slechte eigenschappen:
Minimaal 3, maximaal 5.
 • Snapt de tovenaarswereld niet altijd even goed.
 • Perfectionist.
 • Hij kan soms erg onhandig zijn.
Overigen:
Jay’s pet peeve: Het is zwart of wit en niet grijs in de magische wereld. Er zijn mensen met magie en mensen zonder magie, een andere weg is er niet.

« Laatst bewerkt op: juni 08, 2019, 02:32:51 am door Nathalia »